5 tips til at blive hurtigere gældfri

5 tips til at blive hurtigere gældfri

5 tips til at blive hurtigere gældfri

Er du træt af at have en tung gæld hængende over hovedet hele tiden, er det måske nu, du skal få gjort noget ved den.

Selvom det kan virke uoverskueligt at gå i gang, kan det være med til at forvandle dit liv, lige så snart du har fået betalt den sidste krone tilbage. Læs mere om forbrugslån her hvis der er noget, du er i tvivl om inden for lån.

Få et overblik over den nuværende status

Til at starte med skal du gerne vide, hvad din status på din gæld er. Hvem skylder du penge? Hvor mange penge skylder du? Og hvor meget skal du betale af hver måned?

Disse elementer er gode at vide, så du kan få lagt at godt og struktureret budget over din tilbagebetaling.

Lad være med at låne flere penge

Dernæst er det naturligvis også en god idé ikke at forøge din gæld, nu hvor du gerne vil være den kvit. Ligesom en ryger, der gerne vil stoppe, ikke bør købe en ny pakke cigaretter, bør du som gældsramt, der gerne vil ud af gælden, ikke optage flere lån.

Du kan naturligvis dog være så uheldig, at du har brug for det en enkelt gang for at betale en uforudset regning eller lignende. I så fald er det en god idé at besøge Pengeland, hvor du kan finde inspiration til et godt lån.

Sælg hvad du kan undvære for at skrabe kapital sammen

Et godt tip er at betale så mange kreditorer af så hurtigt som muligt. Har du eksempelvis en håndfuld små lån og et stort, kan det være en god idé at skaffe så meget kapital som muligt her og nu, så du kan betale de små kreditorer ud.

På den måde sparer du blandt andet en masse potentielt dyre renter, så du slipper billigere på den lange bane. For at skaffe kapital kan du med fordel sælge nogle af dine ejendele. Hver en krone tæller, når du skal betale din gæld af.

Tag et samlelån

Hvis du har mange forskellige lån mange forskellige steder, kan det være smart at samle alt din gæld et enkelt sted, så du ikke skal have overblik over 20 forskellige kreditorer og 20 forskellige girokort hver eneste måned. Det kan du blandt andet vælge at gøre med et samlelån.

Et samlelån fungerer på den måde, at du samler alt din gæld hos en enkelt kreditor. Her låner du det beløb, du skylder til resten af dine nuværende kreditorer, og på den måde samler du hele dit lån et enkelt sted. Så skal du bare bekymre dig om det ene lån i stedet for 20 forskellige lån. Det kan give mere overblik over din gæld.

Læg et stramt budget og hold dig til det

Til sidst er det meget vigtigt, at du får lagt dig et stramt budget, og ikke mindst at du holder dig til det, hvis du gerne vil være gældfri.

Der skal betales af på gælden hver eneste måned, og det er vigtigt, at du ikke lader bare en enkelt rudekuvert være uåbnet. Det hele skal åbnes, alle månedlige betalinger skal klares til tiden.

Hvis du først begynder at få rykker eller lignende, bliver din gæld bare højere, og så kommer du ikke nærmere et liv uden gæld.

raadompenge

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.