Hvis du går på universitetet eller bare på en gymnasial uddannelse måske, kan det være, du har svært ved at finde penge i din økonomi til at betale alle dine regninger. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel overveje at tage et studielån, mens du studerer.

På den måde bliver det nemmere for dig at kunne betale dine udgifter, og du kan vente med at  betale pengene tilbage igen, til du er færdig med din uddannelse. På det tidspunkt har du med stor sandsynlighed et fuldtidsjob, hvor det kommer til at gå hurtigt med at betale studielånet af.

Ikke mulighed for SU lån?

SU lån er den nemmeste og billigste måde at låne penge på, mens du læser. Men hvis du ikke har mulighed for det, er der selvfølgelig også andre steder, du kan gå hen for at låne penge til at kunne klare dig i de år, du går i skole.

Der er mange lånemuligheder for studerende, så det er bare med at vælge den type lån, der passer bedst til lige netop din situation. Det kan være forskelligt fra person til person, så det er vigtigt at finde ud af, hvor mange penge du har brug for, inden du begynder at ansøge om lån de forskellige steder.

Få tid til at studere med et lån

Noget af det, der er med til at stresse studerende ud ove det sædvanlige, er dårlig økonomi. Hvis du som studerende hele tiden skal bekymre dig om, hvordan du får råd til at betale din husleje næste gang, eller hvordan du får råd til at købe de bøger, du skal bruge på dit studie, kan det være svært at fokusere på rent faktisk at studere.

Og lige så snart du kommer på universitetet eller lignende, kommer der til at være brug for tid og overskud til at kunne læse. Så sørg for at få en så stabil og god økonomi som mulig, så du kan fokusere al din energi på at læse.

 

Lån penge mens du studerer

Lån penge mens du studerer