Sådan finder du den billigste sommerferie

Sådan finder du den billigste sommerferie

Hvis du godt kunne tænke dig at komme af sted på ferie i år, men ikke lige ved, hvordan du skal finde pengene til det, hjælper vi dig her med et par gode sparetips, som måske kan gøre det muligt for dig at finde en billig ferie, du lige akkurat har råd til at købe.

Vælg en billig destination

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at overveje selve destinationen, da det kan have meget at sige for selve rejsens pris. Det kan eksempelvis være en del billigere at rejse til en af de græske øer eller Tyrkiet frem for Mallorca eller De Kanariske Øer.

Så hvis du vil gøre det så billigt som muligt for dig selv at komme på ferie, skal du vælge en af de destinationer, hvor det er muligt at finde billige hoteller og ikke mindst også lave leveomkostninger, så du også har råd til at leve, når du kommer frem.

Vær fleksibel med dine datoer

Derudover spiller det også en stor rolle, hvornår du tager afsted. Hvis du går ind og kigger på flypriserne for mange af charterdestinationerne, vil du tydeligt se en stor forskel på priserne, alt afhængig hvornår på året du vælger.

Der er også typisk nogle dage på ugen, hvor det er dyrere at tage afsted end andre. Så ved at være fleksibel i dine datoer, og det ikke gør noget, om det er fra tirsdag til tirsdag eller lørdag til lørdag, du skal afsted, har du altså mulighed for at vælge den billigste afgang på ugen, så du ikke er nødt til at nøjes med en enkelt mulighed, der formodentlig ikke er den billigste.

Bestil rejsen uden for skolernes ferie

Det er også en rigtig god idé at bestille din sommerferie uden for skolernes ferie, hvis du har mulighed for det. Skal du afsted med børn, er det ikke sikkert, det kan lade sig gøre, men det kan ellers spare dig for en masse penge.

Det spiller ikke den store rolle, om du vælger at booke din ferie før eller efter skolernes sommerferie. At tage afsted i september kan være lige så billigt som maj måned. Priserne bliver ofte mere end fordoblet, når vi rammer skolernes ferie, så hvis du vil billigt på ferie, bør du vælge at planlægge din rejse uden for skolernes ferie.

Undgå at bruge for mange penge når du er afsted

Hvis du har mulighed for det, bør du også undgå at bruge så mange penge, når du er afsted på din tur. Det er ofte et punkt, der bliver overset af mange.

Når vi først er på sommerferie, er der heller ikke grænser for, hvor mange gange vi spiser på restaurant, køber øl eller is. Men det hele løber op, og inden du får set dig om, har du brugt næsten lige så meget i lommepenge på mad og drikkevarer, som du har brugt på hele din ferie.

Vær flere til at dele en stor lejlighed eller et hus

Hvis du vælger at rejse med eksempelvis AirBnB som overnatningsmulighed, kan du spare rigtig mange penge på dine overnatninger, hvis du vælger at tage afsted med en håndfuld andre personer, så I har mulighed for at splejse udgifterne til huset eller lejligheden.

Det kan godt være halvdyrt at booke via AirBnB, men til gengæld kan du også ofte finde huse, der kan rumme op imod 10-20 personer. Og så bliver det jo pludseligt ikke så meget, hvis du kan dele betalingen op i 20 bidder, og du kun skal tage dig af den ene bid.

Vælg en alternativ ferieform

Du kan naturligvis overveje at tage på en alternativ ferie i år. Der er ingen, der siger, at det skal være en charterferie med fly og hotel til de varme lande. Du kan jo eventuelt overveje at leje et sommerhus i Danmark i stedet for eller eventuelt tage på camping, som også kan være rigtig lækkert i den danske sommer.

Booker du eksempelvis et par uger på en campingplads, er der gode chancer for at få en god rabat på din samlede pris. Og hvis bare vejret er med os, kan det virkelig også være en lækker og afslappende måde at holde ferie på.

raadompenge

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.