Kryptovalutaens oprindelse

Kryptovalutaens oprindelse

Kryptovalutaens oprindelse

Pludselig hørte vi alle ordet: Kryptovaluta. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan kryptovaluta kom til verdenen i første omgang, og hvorfor det sidenhen kun er steget i popularitet? I denne artikel vil vi kort gå ind i historien om kryptovaluta og fortælle lidt om, hvorfor denne investeringsmulighed blev populær verden over.

Lidt om kryptovalutaen

Kryptovaluta er et digitalt aktiv, som kan handles med på samme måde som aktier. Dog er det designet til at fungere som et “byttemiddel”. Det er udelukkende skabt digitalt, og er blevet opfundet i forbindelse med at digitaliseringen har fået stor betydning og indflydelse på verdensplan.

Kort forklaret kan man beskrive kryptovaluta som virtuel valuta – selvom valutaen også handles på decentraliserede børser. Det betyder, at der ikke er samme kontrol over kryptovaluta, som der er, når vi handler aktier på en centraliseret børs. Denne decentralisering af handelsplatform og det, at krypto udelukkende er en virtuel valuta, har været med til at gøre kryptovaluta til den flygtige fætter i investeringsverdenen.

Starten på kryptovaluta

Selvom kryptovaluta er flygtig, har den alligevel fundet vej frem til mange investorers hjerter, siden den tilbage i 2009 blev opfundet første gang. Den første kryptovaluta, som nogensinde blev anerkendt og derfor kendes som starten på krypto, var Bitcoin.

Bitcoin forkortes også som BTC eller XBT indenfor krypto verdenen. Det var ikke blot den første kryptovaluta, som blev opfundet. Det er til dags dato den kryptovaluta, som er mest kendt! Tilbage i 2009 blev Bitcoin opfundet af Satoshi Nakamoto, som indtil for nyligt var en anonym person. Vedkommende oprettede systemet og udgav dette, hvilket i bund og grund blev starten på kryptovaluta.

I dag bliver Bitcoins ofte refereret til som “digitalt guld”, fordi det er så dyr en investering, men samtidig også en efterspurgt vare til en begrænset mængde.

Kryptovalutaens popularitet

Da Satoshi Nakamoto udgav krypto-systemet og udviklede Bitcoins, var det altid meningen, at alting skulle være anonymt, foregå udelukkende virtuelt og arbejde udenom pengeinstitutter, centralbanker og lignende. Det betyder, at kryptovaluta kan stige ekstremt i værdi, og samtidig kan man handle anonymt og efterlader ingen personlige spor. Præcis dét har gjort kryptovaluta populært.

Det er imponerende, at en så flygtig og udelukkende virtuel valuta kan opnå så stor popularitet og være så attraktiv på investeringsmarkedet. Det kan konkluderes at vi i den grad lever i et samfund, som bliver mere og mere accepterende overfor, hvad end digitaliseringen bringer med sig.

Det er vigtigt at tænke over sin økonomiske situation, hvis man vil handle med kryptovaluta. Man kan hurtigt planlægge sin økonomi, og på den måde få skabt plads til investeringer. Når man handler med krypto, skal man dog altid sørge for at lave et investeringsbudget og aldrig investere mere, end man har råd til at miste – grundet kryptovalutas flygtighed.

raadompenge

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.