Gode råd om investering

Gode råd om investering

Savner du gode råd om investering? Her på siden giver vi ofte gode råd omkring alverdens emner indenfor alt, der har med penge at gøre. Derfor har vi valgt også at skrive denne artikel med gode råd om investering, hvor vi har fundet nogle af de bedste råd frem til dig, der påtænker at begynde med at investere – eller dig, som allerede er i gang. Følger du rådene, kan de forhåbentligt hjælpe dig til at få succes på finansmarkederne.

Lyv ikke over for dig selv

Det første råd kan måske lyde en anelse banalt og en kende mærkeligt. Når vi skriver, at du ikke skal lyve over for dig selv, er det dog både et velment og alvorligt råd. Alt for mange hobbyinvestorer bilder sig selv ind, at de har styr på dit og dat, og at de er sande investeringseksperter. Det kan være en farlig tilgang at have til investeringer, hvis ikke det er tilfældet. Et eksempel kunne være, at du begynder at investere i aktiver, du overbeviser dig selv om, at du har styr på, og det øger alt andet lige risikoen for tab. Ved du f.eks. intet om handel med guld, så vær ærlig overfor dig selv herom, og gør evt. noget ved det ved at lære mere om emnet.

Tro ikke på alt, du hører

Det er ikke kun dig selv, der kan lyve over for dig – det kan andre også. Her tænker vi særligt på medier og såkaldte investeringseksperter, der kan komme med sensationspostulater såsom ”disse fire aktier stiger mere end 50% næste år”. Hold dig fra både medier og eksperter, der kan finde på at sige sådan. Ingen ved hvilken vej aktiemarkedet vender, og stoler du blindt på sådanne udmeldinger, kan du hurtigt komme til at fortryde det, når markedet pludselig ikke følger mediernes og eksperternes forudsigelser.

Invester aldrig for mere, end du har råd til at miste

Det sidste og måske i virkeligheden allervigtigste råd er, at du aldrig investerer for større beløb, end du har råd til at miste. Det er aldrig sjovt at tabe penge på finansmarkederne, men det er dog trods alt sjovest så længe, at det ikke går ud over din privatøkonomi. Ved kun at investere for penge, du har råd til at tabe, sikrer du dig, at investering forbliver sjovt – også, når markederne ikke lige bevæger sig, som du havde forventet. Og det kan du godt forvente, at de kommer til før eller siden!

raadompenge

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.