3 råd du bør overveje inden din første investering

3 råd du bør overveje inden din første investering

Flere og flere privatpersoner springer ud som investorer i dag. Jagten på FIRE, der står for Financial Independence, Retire Early, er blevet en populær modstand mod en tilsyneladende stigende pensionsalder. Den stigende interesse for investering og økonomi kan dog også skyldes markedets udvikling i den seneste tid med karantæne, vacciner osv.

Går du også med en drøm om at begynde at investere? Det kan nemt være en jungle at finde rundt i hvor man skal starte. Du kan investere i aktier, obligationer, futures, CDF’er og sågar også ETF’er. Saxo Bank har en af de bedste platforme på markedet, der bl.a. har 5000 forskellige ETF’ere du kan investere i. Nysgerrig? Så besøg hjemmesiden her.

3 råd til nybegynderen

Selvom hverken 5 eller 10 råd er nok for at forstå investering, aktier og alt hvad det indebærer, får du her en start. Du kan bruge disse råd til at overveje om det virkelig er noget for dig, inden du kommer i gang.

1: Vær tålmodig

Når du skal investere, kan du naturligvis investere i aktiver med lav risiko og høj risiko. Mange nye investorer vælger at investere i store firmaer som Tesla og Amazon, der er en del af S&P 500 indekset. Virksomheder på denne liste er de 500 største firmaer i USA.

En investering i S&P 500 indekset betragtes som en relativt sikker investering. Det betyder dog også at den først laver afkast efter 10, 20, 30 år, afhængigt af hvor stor en pose penge du investerer i første omgang. Når du investerer, gælder det altså om at være tålmodig. Det anbefales at investere i aktier med lav risiko, medmindre man er erfaren og risikovillig, så kan man bedre sove om natten, hvis man lige har investeret de første 50.000 kr. man nogensinde har tjent.

2: Find et realistisk budget

Skal du til at investere, er det en god idé at vente til du er klar til det. Du får nemlig ikke meget afkast af en investering med din avisomdelerløn. Start derfor ud med et realistisk budget, og hav tålmodighed og tillid til det, når du finder det du vil investere i.

3: Overvej hvor meget tid du vil lægge i dine investeringer

Mange vælger at begynde med at investere for at undgå at skulle betale for at have deres penge i banken. De fleste vælger at investere via en aktiesparekonto igennem deres bank, hvor de har større sikkerhed og lader de store beslutninger være op til bankens erfarne personale.

Overvej derfor hvor involveret du vil være i dine investeringer. Du kan dog også gøre det på egen hånd, og gå uden om bankens udgifter. Det medfører større risiko og større potentielt afkast. Held og lykke med dine kommende investeringer!

raadompenge

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.