Kviklån

Det kan være svært ikke at lade sig friste af alle de lånereklamer, vi bliver præsenteret for hver eneste dag. Reklamerne for kviklån er målrettet dine følelsesladede beslutninger, som er præget af impulser og lyst.

Følelsesladede beslutninger gør os mennesker i stand til at træffe hurtige beslutninger her og nu, uden at vi nødvendigvis skal overveje alt i detaljen. Denne egenskab er rigtig god i mange situationer, når du skal handle ind til aftensmad, eller bilen ikke vil starte, og du skal finde en hurtig løsning på disse udfordringer.

Omvendt kan følelsesladede beslutninger ligge os til last, da de fornuftige beslutninger, for mange mennesker, oftest bliver tilsidesat, og det er netop det, udbyderne af kviklån udnytter i deres reklamer. Når reklamerne for kviklån taler til dine følelser eller dine impulser, har du langt nemmere ved at blive lokket i gældsfælden.

Reklamerne for kviklån gør følgende ved dig

Reklamerne fremhæver typisk, hvor lidt kviklånet vil koste dig hver måned. Ved at nøjes med at fortælle, hvad lånet vil koste pr. måned frem for pr. år, fremstår beløbet meget mindre. Låneudbyderne taler på den måde til dine følelser og dine impulser, da de på den måde sørger for, at din hjerne glemmer, at mange små beløb bliver til ét stort!

Reklamerne fremhæver typisk også, at du kan bruge pengene på præcis det, du drømmer om. Dermed tricker de den del af hjernen, som ønsker at høre.

Menneskets hjerne er som udgangspunkt et genialt stykke værktøj, men når alt kommer til alt, er hjernens mest basale mål overlevelse. Hvad netop denne funktion angår, er vores hjerner stadig på niveau med hulemandens!

Vores hjerner kan derfor synes, at det er en rigtig god ide at optage et kviklån, fordi de lystbetonede centre er på den grønne gren, når vi giver slip og drømmer og at træffe varme beslutninger.

Det bedste ord, vi kan komme på, når det gælder reklamer for kviklån er: MANIPULERING!

Lad dig ikke manipulere! Hvis det allerede er sket, og du er havnet i gæld, så fortvivl ej; Vi har skrevet en række guides til, hvordan du bedst muligt kommer ud af din gæld, så du kan komme godt videre med dit liv

Råd om penge til alle

Gæld

Skylder du penge? Måske endda flere penge, end du kan overskue?

Sparetips

Spar penge i hverdagen ved hjælp af en række nemme sparetips

Pengeslugeren

Tør du at se, hvor meget dine dårlige forbrugsvaner koster årligt?

Denne side er opdateret onsdag, 21. marts 2018